Kierownictwo Kursu Przewodnickiego 2007/2008
Darek Gatkowski ("Mister")
Najważniejsze wyprawy:Działalność:
Kontakt: | dariusz.gatkowski[at]gmail.com |
Wykształcenie: | absolwent Uniwersytetu Warszawskiego, Wydziału Nauk Ekonomicznych oraz Międzywydziałowych Studiów Ochrony Środowiska |
Praca: | asystent projektów w Regionalnym Centrum Ekologicznym na Europę Środkową i Wschodnią (Regional Environmental Center - REC). |
Główne zainteresowania: | podróże, film, piwa świata. |
2007 | Kirgizja: region Gorna Matcza – grzbiet Turkiestański w górach Hissaro-Alaju na pograniczu Kirgistanu, Tadżykistanu i Uzbekistanu Ukraina: zimowa wyprawa w Bieszczady Wschodnie |
2006 | Rumunia: góry Fogarasz, Piatra Crailui, Izer-Papusa; Ukraina: Gorgany |
2005 | Tadżykistan: Hisarro-Alai i Pamir, Kirgizja: góry Fergańskie; Rosja: zimowa wyprawa na Ural Subpolarny |
2004 | USA (stany Nowy Jork, Vermont) |
2003 | Rosja: góry Ałtaj; Rumunia: Bukowina, góry Rodniańskie |
2002 | Rosja: góry Sajany i jezioro Bajkał |
2001 | Indie, Nepal. Wyprawa drogą lądową przez Ukrainę, Rumunię, Turcję, Iran i Pakistan. Ukraina: Czarnohora, Gorgany |
2000 | Syria, Liban, Jordania |
1999 | Iran, Turkmenistan |
1998 | Turcja |
2006/2007 | Kierownik Kursu Przewodników Górskich SKPB Warszawa (43 edycja) |
od 2001 | Przewodnik Studenckiego Koła Przewodników Beskidzkich w Warszawie. |
od 2001 | Przewodnik górski PTTK, uprawnienia klasy III na Beskidy Wschodnie. |
1999 -2000 | Kurs Przewodników Górskich SKPB Warszawa |
Ania Romaniuk
2007Kirgizja: region Gorna Matcza – grzbiet Turkiestański w górach Hissaro-Alaju na pograniczu Kirgistanu, Tadżykistanu i Uzbekistanu
Kurs turystyki zimowej: PZADziałalność:
Wykształcenie: | Instytut Lingwistyki Stosowanej Uniwersytetu Warszawskiego Centrum Europejskie Uniwersytetu Warszawskiego |
Praca: | Tłumacz języka niemieckiego i angielskiego |
Hobby: | Podróże, sport, film, historia |
2006 | Kurs wspinaczki ściankowej: Szkoła „W pionie” Warszawa |
2005 | Ukraina: Gorgany |
2004 | Pireneje: Okolice Andory |
2003 | Pireneje: Pireneje francuskie i hiszpańskie; Ukraina: Czarnohora, Świdowiec, Gorgany |
2002 | Rumunia: G. Sybińskie, Lotru, Retezat, Odeanu |
2000-2007 | Liczne wyjazdy w Karpaty Polskie i Słowackie |
od 2006 | Przewodnik Studenckiego Koła Przewodników Beskidzkich w Warszawie. |
Dorota Węcławska
Wykształcenie: | Absolwentka Wydziału Zarządzenia Uniwersytetu Warszawskiego |
Główne zainteresowania: | podróże, góry, film, narciarstwo |
2007 | Kirgizja: region Gorna Matcza – grzbiet Turkiestański w górach Hissaro-Alaju na pograniczu Kirgistanu, Tadżykistanu i Uzbekistanu |
2006 | Rosja: Wyprawa w Sajany Zachodnie i do Autonomicznej Republiki Tuwy |
2005 | Chiny: Pekin, Wutai Shan, Hua Shan, Xian, Prowincja Syczuan; Czarnogóra: Durmitor, Bielasica, wybrzeże Adriatyku |
2003 | Rumunia: Kelimenty, Ciahlau; Ukraina: Półwysep Krymski, Świdowiec, Połonina Krasna |
2002 | Rumunia: Alpy Rodniańskie; Ukraina: Bieszczady Wschodnie |
2002 | Ukończyłam Kurs Przewodnicki SKPB Warszawa, od tego czasu prowadziłam grupy w górach Polski i Rumunii, wyjeżdżałam w góry Polski, Ukrainy, Rumunii, Słowacji. |
Mikołaj Łaniewski-Wołłk
Jestem absolwentem Wydziału Biologii Uniwersytetu Warszawskiego i Wydziału Lekarskiego Akademii Medycznej w Warszawie. Pracuję jako lekarz stażysta w Szpitalu Wolskim w Warszawie oraz w Zakładzie Genetyki Medycznej Instytutu Matki i Dziecka.
Główne zainteresowania: | Interesuję sie kulturą krajów byłego Związku Radzieckiego. Moją pasją jest historia, historia sztuki i fotografia. Od wielu lat jedną z moich pasji są oczywiscie góry. |
2007 | Kirgizja: region Gorna Matcza – grzbiet Turkiestański w górach Hissaro-Alaju na pograniczu Kirgistanu, Tadżykistanu i Uzbekistanu Ukraina: zimowa wyprawa w Bieszczady Wschodnie |
2006 r. | Rosja: Sajany Wschodnie i Tuwa, organizacja i prowadzenie wyprawy |
2005 r. | Rosja: Ural Subpolarny, organizacja i prowadzenie zimowej wyprawy Tadżykistan: Hisarro-Alai i Pamir, organizacja i prowadzenie wyprawy |
2004 r. | Kirgizja: Alajski grzbiet Uzbekistan |
2003 r. | Rosja: Ałtaj, organizacja i prowadzenie wyprawy |
2002 r. | Rosja: Sajany Wschodnie i Bajkał, organizacja i prowadzenie wyprawy |
2001 r. | Kirgizja: góry Tien-shan, organizacja i prowadzenie wyprawy; Ukraina: góry Krymu |
2000 r. | Rosja: płw. Kolski - zimowa wyprawa za krąg polarny; Turcja, Gruzja i Armenia |
1998 r. | Rosja: Ural Polarny |
od 1997 r. | Poprowadziłem kilkanaście obozów i tras na rajdach organizowanych przez SKPB Warszawa w Polsce, na Ukrainie i w Rumuni; latem i zimą. |
1997 r. | Kończę kurs przewodników górskich Studenckiego Koła Przewodników Beskidzkich w Warszawie. |