ZAPISY:
FORMULARZ
(zapisy do PONIEDZIAŁKU 25.11.2019, 23:59)
ZBIÓRKA: 29.11 (termin I), 6.12 (termin II) piątek - 23:40 - dworzec autobusowy Warszawa Zachodnia (stanowisko nr 7)
POWRÓT: 2.12 (termin I), 9.12 (termin II) poniedziałek – ok. 3:30 - dworzec autobusowy Warszawa Zachodnia lub przystanek autobusowy przy Warszawie Centralnej
SPRZĘT:
Dokumenty (dowód osobisty lub paszport, legitymacja uprawniająca do zniżek ), śpiwór CIEPŁY, karimata, buty zakrywające kostkę, kurtka od deszczu i wiatru, ciepłe ubranie (zapasowy polar), skarpety zapasowe oraz bielizna osobista. Czapka i rękawiczki, kominiarka (lub szalik), sandały, kubek (ok. 0,5 l), metalowa menażka, nóż do krojenia, termos 1 l z herbatą, łyżka, latarka + zapasowe baterie, cienka linka (ok. 5 m). Apteczka osobista: bandaż elastyczny, plastry z opatrunkiem, lekarstwa p. bólowe, ew. leki własne – o ich zażywaniu należy poinformować przewodnika. Folia NRC. Kompas, MAPA (Góry Słonne). Zegarek (dowolnie tani, ale nie w komórce). Długopis, notes (kartki do pisania). Zapalniczka + świeczka. Rzeczy, nawet w nieprzemakalnych plecakach, trzeba zawinąć w worki foliowe!! a buty zaimpregnować!
PROWIANT:
- śniadanie w sobotę będziemy jedli w drodze – trzeba zabrać kanapki i picie na drogę;
- śniadanio-kolacje: 1 duży chleb (krojony – zabezpieczony przed zgnieceniem!); wędlina (100 g); ser żółty lub pleśniowy (100 g); niesłodkie smarowidło (humus/ serek typu almette/ pasztet - 2 szt.); świeże warzywa (dające się nosić - 2 szt.); dżem, 8-10 torebek herbaty; cukier; kisiel (słodzony, czerwony – 1 torebka); przyprawy (kostka rosołowa, czosnek, zioła itp.) - unikamy słoików;
- obiad I: makaron penne (rurki - 125 g); pesto (kupujemy w plastiku lub przekładamy do pojemnika - nie nosimy słoików); oliwki (kupujemy w plastiku lub przekładamy do woreczków strunowych); słonecznik łuskany (30 g); ser żółty (mała kostka 50 g);
- obiad II: kasza gryczana (1 torebka 120-125 g); boczek (100 g), dla wege granulat albo kostki sojowe; sos myśliwski w torebce; suszone śliwki (50 g);
- słodycze: łakocie w wersji łatwej do częstowania (odchodzimy od skrytożerstwa), suszone owoce;
- słone przekąski: kabanosy lub warkocze serowe (1 op.);
- 1,5 l butelka wody;
- termos z herbatą (minimum 1 l)!.
Posiłki w terenie przyrządzamy wspólnie, a gotujemy na ognisku. Po drodze nie będzie możliwości uzupełnienia prowiantu!
Nocleg pod dachem.
KOSZT WYCIECZKI:
210 zł Płatne na konto bankowe do poniedziałku 25.11.2019 do godz. 23:59
Tytuł: "TWÓJ_EMAIL_KTÓRY_PODAŁEŚ_W_ZAPISACH - wycieczka orientacyjna górska TERMIN"
70 2130 0004 2001 0380 3475 0002
Stowarzyszenie Studenckie Koło Przewodników Beskidzkich w Warszawie
ul. Smocza 27, 01-048 Warszawa
VW Bank Direct
WIEDZA:
Zapoznajcie się z poniższymi zagadnieniami (będziecie o nie pytani w czasie wyjazdu):
- topografia Gór Sanocko-Turczańskich: główne wzniesienia, układ grzbietów, rzeki,
miejscowości, sieć dróg, linie kolejowe, otaczające grupy górskie i pogórza; - pojęcie gór rusztowych – przykłady w polskich Beskidach;
- ochrona przyrody w Górach Sanocko-Turczańskich;
- przebieg szlaków turystycznych w regionie.
KONTAKT W SPRAWACH WSZELKICH: ten sam, co zwykle