Regularmin

A oto zbiór niezbędnych każdemu uczestnikowi Beskidu Niskiego 2005 informacji dotyczących przydatnego sprzętu, jedzenia, finansów oraz szeroko rozumianych zasad uczestnictwa w Rajdzie.Organizator:
Stowarzyszenie Studenckie Koło Przewodników Beskidzkich
ul. Smocza 27
01-048 Warszawa
Współorganizatorzy:
Koło PTTK nr 9 przy Oddziale Międzyuczelnianym w Warszawie
Pl. Politechniki 1, 00-661 Warszawa
SKPB przy Politechnice Warszawskiej

Zapisy:
  • kontaktując się z przewodnikiem
  • na starcie trasy
  • na dowolnym noclegu

    Podczas Rajdu zapewniamy:
  • fachową obsługę przewodnicką
  • jak zwykle pogodę - jaka by nie była, zawsze będzie!
  • mniej lub bardziej wyszukane posiłki przygotowywane na ognisku pracą rąk własnych
  • dobrą zabawę, pyszną zupkę, tradycyjnego gluta (kisiel z wkładką) i herbatę na ześrodkowaniu
  • ciekawe towarzystwo i moc atrakcji
  • znaczek rajdowy

    Na naszym Rajdzie oczekujemy od Was:
  • Nie spożywania alkoholu (na te kilka dni można się powstrzymać)
  • minimum rozsądku, czyli dbałości o własne zdrowie i bezpieczeństwo
  • poczucia humoru, wyrozumiałości i życzliwości
  • zabrania stosownego sprzętu turystycznego

    Odpłatność:
  • wpisowe 20 zł
  • koszty własne: przejazd PKP oraz komunikacja miejscowa (PKS, bus); ok. 5 zł za nocleg;
  • jeżeli jedziecie na trasę dłuższą niż 3 dni i skończy się Wam jedzenie zabrane z domu, musicie wziąć pod uwagę, że później będziecie kupować je na miejscu (ok. 12 zł na dzień)

    Zabierzcie ze sobą:
  • SPRZĘT: plecak, śpiwór, karimata, latarka, menażka, kubek, łyżka, nóż, na trasy namiotowe – namiot.
  • UBRANIE: ciepły sweter lub polar, coś od deszczu, wygodne, rozchodzone buty trekkingowe, grube skarpety.
  • UWAGA! Pamiętajcie, żeby wszystko pakować w szczelne worki foliowe! - nie ma nieprzemakalnych plecaków, a spanie w mokrym śpiworze nie należy do przyjemności!
  • JEDZENIE na trzy dni: 2*300 g nie psującego się mięsa (salami, sucha kiełbasa, konserwa); 500 g ryżu, kaszy lub makaronu; paczka sosu; rosołki w kostkach; koncentrat pomidorowy; kukurydzogroszek; cebula; zielony ogórek/papryka; CHLEB; 1/2 kg suchej kiełbasy; 2*pasztetorybki; 300 g żółtego sera i/lub topserki; dżem; 3 słodzone !!! kisiele; rodzynki; tabliczka czekolady; herbata; cukier; przyprawy.
  • DOKUMENTY: dowód osobisty, paszport, legitymacja szkolna lub studencka.
  • APTECZKA: leki osobiste, gaziki jałowe, plastry z opatrunkiem, bandaż elastyczny.

    Rajd odbywa się na terenie górskim w strefie przygranicznej.

    Górski telefon alarmowy: 601 100 300
    Telefony do Bieszczadzkiej Grupy GOPR: 0 13 463 22 04 i Krynickiej Grupy GOPR: 0 18 471 29 33. Wprawdzie nie ma tu dużych wysokości i nadzwyczajnych trudności, ale prosimy o rozwagę.

    Udział w Rajdzie bierzecie na własną odpowiedzialność.
  • Tags: